Πως να δείτε 3D ταινίες στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το VLC Media Player!

Πώς να δείτε 3D ταινίες στον υπολογιστή/laptop σας χρησιμοποιώντας το VLC Media Player!

Όταν έρχεται η ώρα της επιλογής ενός media player (πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων) για τον υπολογιστή ή το laptop, η πλειοψηφία του κόσμου σίγουρα επιλέγει το VLC Media Player σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων.

Ο λόγος είναι, ότι μπορεί σχεδόν να αναπαράγει οποιονδήποτε τύπο αρχείου πολυμέσων και αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο γεγονός.

Το VLC είναι λοιπόν ένας δημοφιλής media player και αυτό το οφείλει στην απλότητα της χρήσης του. Είναι ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα (open source) που μπορεί να «τρέξει» τα πιο συνήθη αρχεία βίντεο, συμπεριλαμβανομένου των .flv, το τυπικό αρχείο που μπορεί να βρεθεί στο Vimeo και το YouTube. Επίσης χρησιμοποιώντας κάποιες παραμέτρους μπορεί να αναπαράγει και 3D βίντεο.

Όπως και να έχει, το μόνο πρόβλημα του είναι ότι υποστηρίζει μόνο την επιλογή της αναπαραγωγής σε Κόκκινο και Κυανό 3D. Οπότε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε μια ταινία σε μορφή 3D SBS (Side By Side) και να τη δείτε με το VLC Media Player. Για εσάς που θέλετε να παρακολουθήσετε μια 3D SBS ταινία στον υπολογιστή σας, παρακάτω ακολουθούν τα βήματα για να το πραγματοποιήσετε.

Βήματα για να παρακολουθήσετε μια ταινία 3D από τον σταθερό υπολογιστή ή το laptop σας χρησιμοποιώντας το VLC Media Player.

1. Εκτελέστε το VLC Media Player και αρχίστε μια ταινία 3D SBS σε αυτό. Σιγουρευτείτε ότι η ταινία που θα αναπαραχθεί είναι της μορφής 3D SBS.

2. Κλικάρετε στα Εργαλεία και επιλέξτε Εφέ και Φίλτρα.

Επιλογή από τα εργαλεία Εφέ και Φίλτρα

3. Τώρα στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί όπως φαίνεται παρακάτω, επιλέξτε την καρτέλα Εφέ Βίντεο.

Επιλογές Εφέ Βίντεο στο VLC

4. Έπειτα, επιλέξτε την καρτέλα Για Προχωρημένους.

Ρυθμίσεις για προχωρημένους στο VLC

5. Ενεργοποιήστε την επιλογή Ανάγλυφο 3D και κλείστε το παράθυρο Εφέ και Φίλτρα. (Αυτό το εφέ ενεργοποιεί τα τρισδιάστατα εφέ στο VLC Media Player).

Ανάγλυφο 3D εφέ στο VLC

6. Voila! Είστε έτοιμοι και το βίντεο τώρα θα εμφανιστεί σε ανάγλυφο 3D. Τώρα, τοποθετήστε τα Κόκκινα/Κυανά γυαλιά σας και απολαύστε μια ταινία 3D.


Απολαύστε την ταινία με ποπ-κορν και παγωμένη Coca Cola!!

Γιάννης Μαρούδας
Pin It